espressocafe.ro

sâmbătă, 29 aprilie 2023

Legenda florii soarelui

Legenda florii soarelui

"Legenda florii soarelui" este o poveste despre o frumoasă și puternică floare, numită floarea soarelui sau Helianthus annuus.

Potrivit legendei, odată demult, exista o lume întunecată și fără viață, unde oamenii trăiau în tristețe și dezolarea era peste tot. Singura sursă de lumină și căldură era soarele, care strălucea pe cer, dar niciodată nu cobora destul de aproape de pământ pentru a aduce bucurie și speranță oamenilor.

Într-o zi, o mică sămânță a căzut din cer și a căzut pe pământul uscat. Această sămânță a fost soiul de floare pe care îl numim acum floarea soarelui. Deși era mică și fragilă, sămânța a început să crească cu putere și îndemânare, îndreptându-se spre soare.

Spre surprinderea tuturor, sămânța a devenit o plantă uriașă și frumoasă, cu un cap imens plin cu semințe mari și rotunde, care se roteau încet în direcția soarelui, urmărindu-l pe măsură ce acesta se deplasa pe cer. Floarea soarelui a devenit o sursă de lumină și căldură pentru oameni și a adus bucurie și speranță într-o lume întunecată.

De atunci, floarea soarelui a devenit un simbol al speranței și al luminii în întuneric. În plus, semințele sale bogate și hrănitoare sunt folosite în întreaga lume ca hrană pentru oameni și animale.

O alta legenda despre floarea soarelui

Legenda Florii Soarelui este o poveste frumoasă despre o floare specială, numită Floarea Soarelui, care se presupune că se întoarce mereu spre soare. Această legenda are origini native americane și a fost transmisă prin generații.

Potrivit legendei, odată, o tânără indiancă a întâlnit un băiat indian într-o pădure. Cei doi s-au îndrăgostit și și-au petrecut mult timp împreună, plimbându-se prin pădure și admirând natura. Într-o zi, băiatul a fost chemat la război și a trebuit să plece. Înainte de a pleca, i-a spus iubitei sale că o va iubi mereu și că, indiferent de ce se va întâmpla, ea va fi mereu în inima lui.

În absența băiatului, tânăra indiancă a decis să-și petreacă timpul admirând natura, în special floarea pe care băiatul o admira cel mai mult - Floarea Soarelui. Ea a îngrijit-o cu grijă, udând-o și hrănind-o și, în timp, floarea a crescut enorm și a devenit cea mai frumoasă din pădure.

Într-o zi, băiatul s-a întors din război, dar tânăra indiancă era deja plecată din lumea aceasta. În memoria iubirii lor, băiatul a plantat semințele Florii Soarelui pe locul unde se odihnea iubita sa și așa a apărut această floare specială.

Se spune că Floarea Soarelui este un simbol al iubirii necondiționate și al fidelității, întorcându-se întotdeauna spre soare, așa cum iubita indiancă se întorcea spre băiatul ei. Legenda Florii Soarelui reprezintă, de asemenea, un simbol al speranței și al optimismului, deoarece floarea continuă să crească și să înflorească chiar și în cele mai dificile condiții.

A treia legenda a florii soarelui

Legenda florii soarelui spune că în timpuri străvechi, pe câmpii verzi, crescând sub lumina orbitoare a soarelui, se aflau flori cu petale aurii și un centru negru. Aceste flori erau atât de frumoase încât îți luau ochii.

Un trib de oameni ai soarelui, care își puneau toată încrederea în puterea soarelui, au fost fascinați de frumusețea acestor flori. Ei au crezut că aceste flori au fost binecuvântate de zeul soarelui și, prin urmare, au fost considerate sacre.

În timp, oamenii au început să se uite mai atent la florile soarelui și au observat că acestea urmăreau întotdeauna mișcarea soarelui pe cer, de-a lungul zilei. Dimineața, florile se întorceau spre est, în timp ce în timpul zilei, ele se mișcau încet spre vest, urmărind mișcarea soarelui pe cer. Această mișcare constantă a florilor soarelui a fost considerată o dovadă a credinței tribului în puterea soarelui.

Astfel, legenda florii soarelui a ajuns să simbolizeze credința și puterea tribului în zeul soarelui și a devenit un simbol al speranței și al credinței. În zilele noastre, floarea soarelui este un simbol popular al iubirii și al prieteniei și este adesea oferită ca un cadou special în semn de apreciere și respect.

Cea mai frumoasa legenda despre floarea soarelui

Potrivit legendei, odată, într-o zi foarte însorită, soarele a auzit un cântec minunat într-un câmp și a coborât pe pământ ca să vadă cine cânta atât de frumos. Acolo, el a găsit o tânără frumoasă care cânta și dansa în mijlocul unui câmp plin cu flori. Aceasta era fiica unui fermier sărac, care își petrecea fiecare zi în câmp, îngrijind florile sale.

Soarele s-a îndrăgostit de frumusețea și veselia fetei și a decis să o transforme într-o floare care să poată urmări mereu drumul său pe cer. Astfel, tânăra a fost transformată într-o floare cu petale aurii, cu numele de floarea soarelui.

De atunci, floarea soarelui a crescut peste tot în câmpii și grădini, întorcând mereu fața către soare, întruchipând veselia și lumina, precum și dragostea și grijile mamei pentru copiii săi.

Aici gasiti poate cea mai frumoasa legenda despre floarea soarelui - Port in mine fructul pacatului. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu