espressocafe.ro

sâmbătă, 29 aprilie 2023

Legenda florii de colt

Legenda florii de colt

"Floarea de colț" (în engleză "Edelweiss") este o plantă cu flori albe și puf alb ca zăpada, care crește în regiunile montane ale Europei. Legenda florii de colț este legată de regiunea Alpilor, unde se spune că exista o fată frumoasă care a fost răpită de un bandit din munți. Fata a reușit să scape și s-a ascuns în munți, dar a căzut pradă frigului și foametei.

Într-o noapte, a visat că o floare albă ca zăpada creștea pe stânca de deasupra ei. Când s-a trezit, a început să caute floarea și a găsit-o pe o stâncă abruptă. Dar în timp ce încerca să o ia, a căzut și a murit. De atunci, se spune că florii de colț îi aduce noroc celui care o găsește, dar numai dacă este culeasă cu grijă și respect.

Floarea de colț este simbolul regiunii alpine și este adesea folosită ca emblemă pentru sporturile de iarnă și pentru alte evenimente asociate cu munții. Legenda florii de colț a fost popularizată și de cântecul din muzicalul "Sunetul muzicii", care povestește despre mândria alpină și lupta împotriva nazismului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Legenda florii de colt - a doua varianta




Legenda florii de colț spune că odată, o tânără femeie a fost răpită de un călugăr și ținută prizonieră într-o mănăstire timp de câțiva ani. Într-o zi, ea a reușit să fugă și s-a ascuns în munți. Acolo, ea a întâlnit un bărbat tânăr care i-a oferit adăpost și hrană. În timp ce stătea ascunsă acolo, ea s-a îndrăgostit de bărbat și acesta a răspuns dragostei sale.

Dar călugărul care o răpise a descoperit ascunzătoarea ei și a venit să o ia înapoi. În timp ce se ascundea, femeia a căzut într-un râu și a fost luată de curent. Bărbatul care o iubea s-a aruncat după ea și a încercat să o salveze, dar amândoi au murit în acel râu.

Se spune că din acel moment, florile de colț au început să crească pe malul râului în cinstea celor doi îndrăgostiți care și-au dat viața pentru dragoste. Legenda simbolizează dragostea pură și sacrificiul pentru iubire.

Cea de a treia legenda despre floarea de colt

Legenda Florii de Colt este o poveste romantică despre un tânăr fermier sărac pe nume Jack, care se îndrăgostește de fiica bogatului proprietar al pământurilor din apropierea fermei sale. Tatăl fetei îl respinge pe Jack ca un pretendent inadecvat și îi spune că nu va primi niciodată mâna fiicei sale.

Într-o zi, Jack se întâlnește cu o vrăjitoare veche care îi oferă o floare de colț magică, pe care îi promite că îl va ajuta să câștige inima fetei. Jack se grăbește să-i ofere fetei flori și aceasta îl primește în cele din urmă, recunoscându-i devotamentul și sinceritatea.

Cu toate acestea, tatăl fetei încă nu este convins și îi propune lui Jack o provocare imposibilă: să adune toate pietrele de pe câmpurile sale, înainte de a apune soarele. Jack este complet descurajat și se întoarce acasă înfrânt. În acel moment, vrăjitoarea îi apare din nou și îi oferă ajutorul ei magic, lăsându-l să adune toate pietrele cu ușurință.

Când Jack se întoarce cu sacii de pietre la proprietatea bogatului, tatăl fetei îl recunoaște ca un băiat cu adevărat valoros și îi permite să se căsătorească cu fiica sa. În final, Jack descoperă că floarea de colț magica pe care i-a dat-o vrăjitoarea este de fapt cheia succesului său, și îi mulțumește pentru ajutorul său neașteptat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu