espressocafe.ro

luni, 27 iunie 2022

Un mac roşu la fereastra cerului

Un mac roşu la fereastra cerului





Nimănui nu i-ar trece prin minte să cultive la fereastră maci. Nimeni nu ar aşeza maci într-o glastră. Şi nimeni nu ar aduce maci în casă. Pentru că macii trăiesc o singură zi. Pentru că macii sunt floarea somnului care îndepărtează orice durere. Pentru că macii durează numai în pământul în care au prins rădăcini.

Macul nu are nici spini şi nici otravă să se apere – ci doar puterea iubirii. Pentru că macul se naşte şi trăieşte în holdele de grâu, iar bobul de grâu, care poartă chipul Mântuitorului, este prin sine însuşi simbolul jertfei roditoare. 

Iar macul are patru petale, aşezate în cruce, învăluindu-se delicat una pe cealaltă, aşa cum braţele Crucii învăluie în delicată iubire viaţa nesfârşită pe care au născut-o prin jertfă. De aceea a fost aleasă ca imagine oficială pentru ceremonia beatificării portretul în care Sfântul Părinte poartă veşmânt roşu.

Jertfă, iertare, iubire, înţelegere şi pace. Şi mai presus de toate, Mântuirea care şterge orice durere – nu prin somn, ci prin trezirea la conştiinţa adevăratei demnităţi: aceea de creştin.

Iată de ce, când nimeni de pe pământ nu aduce maci în casă, nu-i cultivă şi nu-i ţine în glastră, acolo, sus, la fereastra cerului, s-a deschis – un mac roşu…. la fereastra Ei, a Mamei noastre cea dintotdeauna, al cărei fiu a fost cu totul şi cu toate ale sale, el – Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea. Fericitul Ioan Paul al II-lea.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu