espressocafe.ro

sâmbătă, 9 iulie 2016

Centrale in condensare

Niste prieteni isi cauta zilele acestea un apartament de inchiriatg si, cu aceasta ocazie, mi-am amintit ca pretul chiriei difera in functie de foarte multi factori, de la zona in care este amplasat apartamentul si pana la ceea ce se afla efectiv in respectiva casa: mobilat sau nu, gresie si faianta, balcon inchis, mobilier modern, centrale in condensare, televizoare, acces la internet, magazine in apropiere si multe altele. Cu cat exista mai multe lucruri in casa, cu atat creste si pretul chiriei, dupa cum este si normal. Una este sa aiba oamenii centrale de apartament si alta este sa astepte sa dea altii drumul la caldura, cand considera ei ca a venit frigul. Avand centrale in condensare in apartamente, oamenii se asigura ca pot dispune de o casa calda oricand doresc si, in acelasi timp, ca vor plati mult mai putin atunci cand vor veni facturile. Iata un motiv destul de bun pentru a ridica pretul chiriei, zic eu. Ne batea si pe noi gandul intr-o perioada sa ne mutam la tara, la parintii sotului meu, si sa inchiriem aparatamentul pentru a mai castiga niste bani in plus. Noi inca nu avem centrale in condensatie, nici la bloc, nici la tara, insa tot am fi putut cere un pret bun daca am fi inchiriat. Doar copilul s-a opus, caci lui ii place viata la oras si faptul ca aici isi are prietenii.


Avem centrale pe gaz obisnuite si parca ne-am fi dorit sa strangem niste bani pentru a alege una dintre noile centrale in condensatie care au aparut pe piata de cativa ani. Au un pret un pic mai mare decat al altor centrale de apartament, insa si durata de viata este mai mare, iar consumul mai mic, ceea ce face ca investitia sa fie amortizata intr-un timp relativ scurt. 


"Centralele pe gaz in condensare / condensatie ofera cel mai inalt grad de randament posibil la utilizare, avand un raport calitate-pret foarte bun. Este cea mai avansata tehnologie in producerea de echipamente de incalzire de inalt randament care, pe langa consumul redus de combustibil, asigura si o buna protectie a mediului prin emisiile reduse de noxe.

Prin forma ei constructiva, centrala termica in condensatie realizeaza o racire puternica a gazelor de ardere, sub temperatura punctului de roua, punct unde are loc condensarea vaporilor de apa rezultati din procesul de ardere al combustibilului. Procesul de condensare a centralei pe gaz fiind un proces extern, acesta adauga un aport energetic suplimentar, aport ce este preluat in interiorul sistemului."


Magazinul Berluni. De aici as cumpara o centrala in condensare. De ce? Iata cateva motive:
"Siguranța căminului
Respectăm cu rigurozitate normele tehnice de instalare, autorizare si reparare
Distribuitor autorizat
Cumpără produse originale și beneficiază de service si garanție chiar la Berluni
Experiență
Echipe de montaj și service cu peste 10 ani experiență."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu