espressocafe.ro

joi, 11 februarie 2016

Amigdalita pultacee acuta

In familia noastra nimeni nu a avut probleme cu amigdalita vreodata, pana cand a venit pe lume nepotul meu. Tin minte ca in copilarie mancam tone de inghetata, iar pe timpul iernii alergam cu gura deschisa pana imi inghetau dintii. Niciodata nu m-a durut in gat, niciodata nu am avut probleme. Baiatul surorii mele, in schimb, inca de la varsta de un an a inceput sa dea semne ca e bolnavicios, ca toate relele la el s-au adunat. I-au descoperit niste polipi pe nas, apoi o amigdalita pultaceee acuta. Era slabut si parca ma lua cu fiori cand il vedeam ca il sufla vantul pe strada. Nu mai retin exact cati ani avea cand l-au operat pentru acei polipi. Oricum, mic, foarte mic era. Apoi a tot avut episoade in care se plangea de dureri in gat. Tratament amigdalita pultacee acuta, au fost cuvintele cu care a inceput medicul discutia. S-a dovedit ca cea mai buna solutie pentru nepotelul meu, care avea pe atunci sase sau noua ani (of, memorie!), era operatia, asta dupa ce a incercat de cateva ori clasicul tratament amigdalita. 


Nu stiam noi pe vremea aceea de Clinica Zetta specializata in operatii estetice, motiv pentru care am mers cu copilul la spitalul judetean. Nu pot spune ca a fost tratat rau, insa nici nu a avut parte de cele mai bune conditii din lume, mai ales ca el era atat de sensibil la frig, la cald, la microbi, la tot ce misca in lumea asta. Daca am fi stiut pe atunci de existenta clinicii Zetta, probabil altfel ar fi decurs lucrurile, chiar daca amigdalita pultaceee acuta nu este, de cele mai multe ori, ceva foarte grav, asa cum e un stop cardiac sau cine stie ce alt necaz. Dar macar pentru cei care astazi au acces la internet si se pot documenta inainte de a lua decizii in legatura cu un tratament amigdalita sau o interventie chirurgicala, tot las aici cateva informatii despre clinica Zetta:


"Operaţia este recomandată mai ales atunci când inflamaţia reapare. Intervenţia este una lipsită de riscuri, iar pacienţilor li se recomandă să consume lichide calde din belşug şi să îşi clătească gura cu apă sărată. Medicamentele antialgice pot fi, de asemenea, o opţiune, dacă pacientul are peste 6 ani şi nu prezintă alergii la substanţele active. Tratamentul la domiciliu este la fel de importat precum cel din cabinetul medicului, deoarece are o influenţă asupra duratei şi intensităţii perioadei de recuperare. Este important ca pacienţii să urmeze întocmai instrucţiunile date de medici.

Dacă ne referim la operatie amigdale pret, atunci aceasta nu face parte din categoria intervenţiilor costisitoare, la nivelul clinicii Zetta. Echipa Zetta tratează cu profesionalism fiecare operaţie, astfel că vei primi explicaţii exacte asupra bolii, dar şi recomandări şi sfaturi pentru o recuperare cât mai scurtă şi uşoară. Pentru că inflamaţia poate evolua rapid, iar timpul trebuie să fie de partea ta, atunci aspectul amigdatectomie pret nu trebuie să fie unul care să îţi aducă griji în plus."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu