espressocafe.ro

luni, 11 ianuarie 2016

Mobila moderna

Acum cativa ani, cand mi-a trecut mie prin cap ca trebuie saschimbam mobila din casa, am purtat discutii lungi cu familia. Copilul insista pefaptul ca nu avem destui bani, sotul, comod din fire, sustinea ca nu e cazul sa facem schimbari daca mobila inca e buna. Dar stiti cum e femeia cand ii intra ceva in cap. Prima data am facut schite si planuri pe hartie, in speranta ca ii voi convinge macar sa modificam mobila pe care o aveam, sa ii dam un aer modern. Nici pomeneala. Si-au aruncat o privire pe hartiile mele, au ras si mi-au spus ca ar cam fi cazul sa ma trezesc din somn, ca visez prea mult si prea frumos. Pai ce, ei sunt tamplari, sa poata face asemenea modificari? Au ei sculele potrivite pentru astfel de lucrari?Vazand ca nu o scot la capat cu ei in aceasta privinta, am mai lasat sa treaca o vreme si apoi le-am spus ca am putea incerca sa facem macar o piesa noua de mobilier din lemnul pe care il avea la tara socrul meu, sa vedem daca ne descurcam si daca sculele pe care le are el ne pot fi de folos. 

In vara care a trecut am pornit la treaba. Pe neasteptate, asa cum obienuim noi sa facem mai toate lucrurile in viata. :) Ne-am dus pentru cateva zile la tara, la parintii sotului meu, am scos in curte lemnele pe care le-am considerat potrivite, am facut schite pe hartii, am masurat si apoi am verificat sculele. A fost nevoie sa le curatam, sa le reparam, sa ne antrenam mainile. Dupa ce am facut toate aceste pregatiri, am trecut efectiv la treaba. Aveam de gand sa facem o noptiera pentru dormitor si o biblioteca mare pentru sufragerie. Noptiera parea sa fie simplu de facut. Pentru biblioteca facusem o schita interesanta, cu trepte pe o laterala, pentru ca pisicile sa se poata juca in siguranta si sa poata dormi comod fara sa calcam noaptea pe ele prin casa. Am pregaatit, taiat, slefuit si lacuit lemnele, apoi am luat o mica pauza si am trecut la noptiera, unde am urmat aceiasi pasi. Lemnele pentru noptiera le-am luat acasa si le-am asamblat. Modelul din capul meu nu semana nici pe departe cu ceea ce a iesit de fapt, dar o folosesc oricum cu placere, chiar daca nu are aspect modern. 

Biblioteca la care am visat o vara intreaga a ramas in stadiul de proiect deocamdata, caci intre timp ne-am dat seama ca nu avem nici scule, nici maini de tamplari. Lemnele pe care le pregatisem stau undeva in curte, intr-o magazie, asteptand sa le gasim intrebuintare. Am pus copilul sa caute pe internet mobila moderna si chiar a reusit sa ne uimeasca. M-a chemat la calculatorul sau si mi-a spus: Aici poti gasi mobila moderna atat pentru dormitor, cat si pentru living, indiferent cat esti de pretentioasa si cate idei interesante ai in cap. Iti poti alege orice doresti si sunt sigur ca ti se va parea mult mai comod sa comanzi mobila moderna dorita, in loc sa stai in soare, in curtea de la tara, sa tai lemne, sa le slefuiesti, sa le lacuiesti si mai apoi sa le asamblezi, desi habar nu ai cum se face exact acest lucru. I-am ascultat sfatul si trebuie sa recunosc ca am vazut atat de multe modele frumoase de biblioteca, incat pana la urma nu am rezistat si am cumparat una cu un design modern, in care imi incap si cartile, si lucrusorele frumoase, bune de pus in vitrina, si obiectele de valoare ce nu pot sta la vedere, si televizorul, dar imi raman si spatii destul de largi in care sa se ascunda pisicutele mele cand vor sa doarma. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu