espressocafe.ro

joi, 26 noiembrie 2015

Flori, cadouri si perle

Se spune ca florile nu pot vorbi, insa noi ne amintim bine o poveste legendara despre un ocnas evadat si despre frumoasa lui culegatoare de perle. Fata cu pielea bronzata se trezea dimineata si pleca pe mare intr-o barca subreda. Ajunsa in locul potrivit, se scufunda pana pe fundul marii si isi umplea saculetul cu scoicile in care se ascundeau minunatele perle. Intoarsa acasa, fata desfacea fiecare scoica cu rabdare si pricepere. Punea deoparte perlele mari, valoaroase, iar pe cele micute si mai putin valoroase le arunca alaturi de altele. Ii oferea cadou iubitului sau, ocnasul evadat, fiecare perla mare si frumoasa. Oare cati barbati au mai avut acest noroc? ne intrebam noi, florile. Probabil nici macar unul, de cand e lumea si pamantul. Dar femeile, m,ai primesc ele cadouri si/sau perle? Sau se ocupa singure de acest lucru, intrand pe site-ul www.cadourisiperle.ro si comandand de acolo tot ce le pofteste inima?

Vrem sa credem ca nu e asa. Speram sa mai existe oameni pentru care luna cadourilor este perioada din an cand isi dovedesc iubirea nu doar prin vorbe, ci si prin fapte, oferind celor dragi mici bucurii sub forma de perle. Ati observat ca aceste pietre semipretioase, sferice, de culoare argintie, cu un luciu de sidef, au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri pe post de podoabe si inca nu par sa se fi demodat. Ce poate fi mai frumos si mai elegant, daca nu o femeie cocheta, imbracata intr-o rochie de seara senzationala (sau nu), avand la gat un colier de perle si in urechi cercelusi ce stralucesc sidefat? Nimic, va spunem noi, florile ce stau pe mesele invitatilor de la nunti, in vazele persoanelor care trec prin viata acordand atentie felului in care arata, in pletele tinerelor de pe insule indepartate, unde singura podoaba a femeii este propria naturalete si un sirag de perle. 

Noi, florile, v-am putea spune multe legende despre cadouri, dar si despre perle. Nu stim daca avem timp suficient, caci viata noastra e scurta, spre deosebire de a perlelor care isi traiesc vesnicia in povesti, in legende si la urechile femeilor elegante. Vom transmite totusi, din floare in floare, aceste legende, ca ele sa nu se piarda si poate, daca veti mai trece pe aici, veti avea intr-o zi ocazia de a le citi pe toate, asa cum ne-au fost ele transmise de bunicile si strabunicile noastre. Pana atunci, cu permisiunea voastra, dragi prieteni, vom incheia acest articol despre cadouri si perle (nu uitati sa vizitati site-il www.cadourisiperle.ro) cu un sfat care ni se pare de o importanta capitala. Niciodata, dar niciodata, oricat de frumos, dorit sau valoros este cadoul pe care il oferiti unei persoane, el nu va aduce bucurie persoanei ce il primeste daca nu este insotit de o floare, o banala floare, caci in primul rand ea este simbolul iubirii, al puritatii, al prieteniei, al dorintei de a aduce bucurie unui semen. Oferiti flori alaturi de perle si veti avea surpriza de a vedea cum ochii persoanei iubite se transforma in curcubeu, veti vedea ca prorpia voastra iubire poate deveni o iubire legendara. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu