joi, 9 aprilie 2015

Legenda arbustului de forsythia

Legenda spune ca traia candva pe pamant o femeie foarte frumoasa si, ca toate femeile frumoase, putin cam aroganta si insensibila. Numele ei era Sythia. Cu pletele blonde in vant, cu trupul mladios, cu zambetul pe buze, Sythia trecea prin viata fara griji si fara sa isi asume responsabilitati. Umbla din floare in floare, din pom in pom, din iubire in iubire. Culegea roade si, in schimb, lasa pe unde trecea roadele iubirilor sale de o noapte, de o luna, de un an. Avea Sythia copii imprastiati in toata lumea. Ii semanau leit. Inalti, mladiosi, cu plete blonde. Dar ei nu puteau zambi, caci gandul la mama care ii parasise le stergea lumina din ochisori. 

Vazand suferinta lor, zeii au decis sa o pedepseasca pe frumoasa Sythia si sa o sileasca sa aiba grija de copiii sai. Intr-o noapte, pe cand femeia dormea linistita, zeii au coborat pe pamant si au aruncat asupra ei un blestem. In acea clipa femeia s-a transformat intr-un arbust cu mii de floricele galbene
care nu erau altceva decat copiii sai, de acum fericiti ca puteau trai alaturi de mama lor. Ii fusese sortit sa ramana intr-un singur loc, iar primavara sa fie prima care sa isi scoata copiii la soare, sa ii inveseleasca.Daca veti privi vreodata cu atentie un arbust cu flori galbene, veti observa ca mesajul zeilor inca mai este scrijelit in tulpina: For sythia, with love! De acolo si provine numele acestui arbust ornamental ce infloreste la inceputul primaverii: Forsythia! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu